logo

Dag 15 & 16 – Dagje Bangkok en op naar de eilanden

Omdat het een latertje is geworden hebben we afgesproken om 11 uur te gaan ontbijten. We treffen Ralph en Marjet in de entree van het hotel en vanuit daar gaan we de straat op om daar ook een ontbijt te nuttigen. Ralph en Marjet gaan het grote paleis bezoeken en wij gaan een internetcaf√© in om de hotels voor de eilanden uit te zoeken. We komen er achter dat de Thai’en een lang weekend hebben (maandag en dinsdag vrij) en dat er een volle maan feest is (op woensdag), met als gevolg dat veel hotels volgeboekt zitten. Gelukkig vinden we toch nog wat naar onze wens en dan kan het relaxen echt beginnen!

Ralph en Marjet zijn al snel weer terug dus duiken we nog even gezamenlijk het zwembad in om deze ontmoeting goed af te sluiten. Wij moeten namelijk ‘s avonds met de toeristen bus richting het zuiden naar de eilanden. We hadden graag een VIP bus gehad, maar helaas zaten ook deze vol. We worden bij ons hotel opgehaald door een mannetje en lopen met al onze bagage achter hem aan. Al snel wordt ons duidelijk dat we andere gegadigden voor de toeristen bus aan het op halen waren, terwijl wij hadden verwacht dat we met een klein busje naar de grote bus gebracht zouden worden. Na een half uur lopen voelen wij ons een schaap van een grote kudde en zijn het sjouwen met onze spullen wel een beetje zat. Hoe dichter we bij de verzamelplaats komen hoe meer kuddes we zien. Op de verzamelplaats zelf heerst er chaos en de Thaise begeleiders weten zelf ook niet wat te doen… We proberen er achter te komen waar onze bus is, maar het enige wat we te horen krijgen is: “Wait here please”. Na een uur zijn de andere kuddes vertrokken en hebben we al heel wat bussen zien komen en gaan. Onze bus blijkt echter nergens te bekennen.. Gelukkig komt ie na twee uur vertraging dan echt opdagen en kunnen we gaan. We hadden van te voren afgesproken dat onze tactiek zou zijn dat Merel met de handbagage de beste plekken uit zou zoeken, terwijl ik de backpacks weg zou zetten. Merel heeft de beste/ruimste plekken weten te veroveren en daar maken we dan ook gebruik van. Stoel naar achteren en slapen maar :-)

Na een goede nacht worden we afgezet bij de boot. Deze zal ons op Koh Samui afzetten waar wij een bungalow hebben gehuurd. Bij aankomst blijkt deze nog niet klaar te zijn, maar dat deert ons niet. Het enige wat wij zien is het strand en zee waar wij stiekem toch wel naar hebben verlangd…

 1. Linda Reply

  Hai vakantievierders!

  Ben benieuwd hoe het is op de eilanden, volgens mij echt een paradijs!!!
  Uploaden die foto’s!!! :)

  Heel veel plezier nog, geniet er van!

  Liefs

 2. Edwin en Joke Reply

  Lieve vogels,
  Wat een gedoe allemaal weer!
  Hoe taai een niet-Thai moet zijn maar ook: na gedane arbeid is het goed rusten :-)
  We volgen jullie.
  Knuffel, Paped/Mamjo.

Laat een reactie achter

*

13 + 20 =

captcha *