logo

Dag 14 – Kanchanaburi en meeting in Bangkok

Om 6.30 gaat het wekkertje alweer om de trip naar de erewan waterval en hellfire pass te maken. De waterval heeft 7 lagen en ons is geadviseerd om gelijk door te lopen naar 7, omdat het best toeristisch is en iedereen onderaan begint. Na een flinke klim over kronkel paadjes, trappetjes en boomstammen hebben we behoorlijk bezweet de zevende laag gehaald. We zijn wel toe aan een duik in het helder blauwe water, maar eerst moeten we de rotsen in het water over waar de gara rufa vissen (dit zijn de grotere versies van die knabbelvisjes uit die voet bakken ) druk aan onze voeten beginnen te knabbelen. We liggen weer helemaal in een deuk en willen zo snel mogelijk duiken.
Genieten dat frisse kletterende water op je hoofd. Ook zagen we boven een wilde aap door de bomen lopen. Toen begonnen we aan afdaling om de andere 6 lagen gingen bekijken en des te lager we kwamen des te meer toeristen :-) We waren weer erg blij met onze teva’s, niet iedereen haalde de 7de verdieping namelijk ( met 2,5 uur moesten we weer beneden zijn).

We kregen daar een Thaise lunch en moesten daarin een uur met het busje rijden naar hellfire pass. Erg indrukwekkend om te zien onder wat voor erbarmelijke omstandigheden deze mensen hebben moeten zwoegen en het verhaal te horen en te zien over hoe het er hier aan toe ging. Als laatste van de tour hebben we een gedeelte van de Birma spoorlijn afgelegd per trein. Bij terugkomst bij het hotel hebben we een mini bus besteld om 18.00 naar Bangkok. Deze rijdt weer op Thaise tijden en komt uiteindelijk om 18.45 bij ons aan en vertrekt niet eerder richting Bangkok voordat hij onderweg nog genoeg mensen heeft opgepikt en zijn busje afgeladen zit. Van monnik, opoe, scholier tot toerist alles zit in zijn busje!

Rond 22.15 kwamen we aan in Bangkok waar we nog de weg naar Rambuttri village, wat Ralph en Marjet voor ons geboekt hadden, moesten vinden. We vroegen de weg aan een Thaise scholier, ze sprak toevallig goed Engels, en zei dat ze wel even mee liep. Vervolgens heeft ze ruim 10 minuten met ons mee gelopen tot we bij de bestemming aan kwamen! Echt super lief en ze wilde er niks voor hebben. Onderweg hadden we een goed gesprek en ze zei dat ze het erg leuk vond om ons te helpen en te leren kennen. Bij aankomst stonden RAL en Marjet al op ons te wachten.
Na even snel douchen zijn we Khao San road met Ral en Jet opgelopen. Wat een drukte met al die toeristen! We moesten van Ral als voorgerecht beginnen met gefrituurde insecten die hij bij een kraampje had gehaald. Dat was echt genieten! ;-) Vervolgens hebben we super gezellig zitten eten en drinken bij een tentje tot 2.15 ‘s nachts . Vervolgens nog een rondje Khao San Road gedaan waar het nog steeds erg bruisend was met dronken toeristen. Na deze gezellige avond zijn we lekker ons mandje in gedoken.

 1. Edwin en Joke Reply

  Mooie dingen hebben jullie weer gedaan en gezien. We zijn best wel jaloers aan het worden ;-).
  Hoewel mijn voorkeur toch wel uitgaat naar een patatje met………
  X, Joke.

 2. Ron en Wilma Reply

  Wat maken jullie toch veel mee en leuk dat je Ralph en marjet ontmoet hebben
  Smaakte de insecten een beetje
  Geniet nog maar lekker dikke kus

Laat een reactie achter

*

20 − 14 =

captcha *